Sloganul Zilei Mondiale a Donatorului de Sange 2022 este „ DONAREA DE SANGE ESTE UN ACT DE SOLIDARITATE. ALATURATI-VA EFORTULUI SI SALVATI VIETI ”

Sangele si produsele din sange sunt resurse esentiale pentru gestionarea eficienta a femeilor care sufera de sangerari asociate sarcinii și nasterii; copiii care sufera de anemie severa din cauza malariei și malnutritiei; pacienti cu tulburari ale sangelui si ale maduvei osoase, tulburari mostenite ale hemoglobinei si stari de deficiență imunitară; victime ale traumei, situațiilor de urgență, dezastrelor și accidentelor; precum și pacienții supuși unor proceduri medicale și chirurgicale avansate. Nevoia de sânge este universală, dar accesul la sânge pentru toți cei care au nevoie de el nu este totdeauna posibil.

Un program eficient de donare de sânge, caracterizat printr-o participare largă și activă a populației, este crucial pentru satisfacerea nevoii de transfuzie de sânge în timp de pace, precum și în situații de urgență sau dezastre, când există o creștere a cererii de sânge sau când funcționarea normală. a serviciilor de sânge este afectată.
14 IUNIE 2022 este si un prilej de a multumi donatorilor de sange care fac acest gest voluntar si repetitiv, ii aiguram de inalta noastra apreciere pentru acest gest suprem si in numele pacientilor care sunt ajutati de gestul lor le multumim si asteptam ca si cei care nu au donat pana acum, in special tinerii, sa-si manifeste in acest fel empatia pentru suferinta.

La multi ani sanatosi celor care doneaza sange si ii asteptam sa ni-se alature in activitatea noastra.
Ziua de 14 iunie 2022, este sarbatorita de C.R.T.S. Craiova printr-o actiune de colecta mobila, in piata Mihai Viteazul din Craiova, marti 14.06.2022, intre orele 08 :00 – 14 : 00.